Nieuwsflits 23-24 november 2013

Geplaatst op Zondag, 24 november 2013

Het weekend werd gedomineerd door de NK Cross bij de Warandeloop in Tilburg, met kampioenen Sifan Hasan en Khalid Choukoud. Marlou van Rhijn ontving een Paralympische IPC-award

Nederlandse Kampioenschappen Cross / Internationale loket.nl Warandeloop

Alweer de 55e editie van de Warandeloop, de derde keer achtereen dat ‘Tilburg’ hem organiseerde. Khalid Choukoud won voor de vijfde achtereenvolgende keer de titel. Hij liep vrijwel de gehele race op kop, maar moest in de laatste ronde de Belg Dame Tasama, winnaar in 2012 voorbij laten gaan. Jesper van der Wielen werd tweede Nederlander en Gert-Jan Wassink completeerde het podium.
NK: 1. Khalid Choukoud 30:11, 2. Jesper van der Wielen 30:37, 3. Gert Jan Wassink 30:41.

\"\"

Sifan Hassan grijpt eerste NK-titel met overmacht

De meeste media-aandacht ging zondag uit naar een wereldtopper van formaat. Vrijdag jl. ontving ze haar Nederlands paspoort en bij het eerst mogelijke kampioenschap meteen het heft in handen nemen. Dat deed Sifan Hassan (20). Ze won in het internationale veld, bij de Nederlandse vrouwen overall én in het Nederlandse klassement tot 23 jaar. Een reportage over haar paspoortontvangst tref je hier aan.
NK: 1. Sifan Hassan 27:09, 2. Maureen Koster 28:11, 3. Andrea Deelstra 28:35.

\"\"

Korte Cross

Thijmen Kupers en Evelien Ruijters waren de snelsten op de korte cross (2500m). Kupers werd op het podium geflankeerd door Nils Pennekamp en Tijs Groen. Ruijters won van Karin Nieuwenhuisen en Sanne Verstegen.

NK: 1. Thijmen Kupers 6:56, 2. Nils Pennekamp 6:58, 3. Tijs Groen 7:03.
NK: 1. Evelien Ruijters 8:08, 2. Karin Nieuwenhuijsen 8:12, 3. Sanne Verstegen 8:13

\"\"
Een dankwoord van Atletiekunie-voorzitter Theo Hoex (rechts) aan Warandeloop-voorzitter Cees van Loon

Junioren AB

Bart van Nunen won de 6200m in 19.40 min. Nisrine Masrhalmi was de beste bij de Meisjes A. Haar 4300m ging in 15.50 min. Kalid Amin van AV Triatlon heeft ook nog niet zo lang zijn Nederlandse paspoort. Hij pakte goud bij de Jongens B over 4300m. Veerle Bakker was de snelste op de 3200m bij de Meisjes B.
NK: 1. Kalid Amin 14:06, 2. Jeroen Swinkels 14:13, 3. Freek van de Weerd 14:28
NK: 1. Veerle Bakker 11:48, 2. Kristel van den Berg 11:51, 3. Ashley Melcherts 11:52.

Organisatie

Razendsnel verliepen zondag de wedstrijden. De medaillewinanars stonden binnen 5 minuten op het podium, de laatsten kwamen binnen en daar ging het volgende onderdeel alweer. Een razendknappe prestatie van de ervaren organisatie. Volgend jaar gaat het NK Cross naar de derde Lotto Crosscircuitwedstrijd, de Abdijcross in Kerkrade (januari 2015).

Een uitgebreide reportage in woord en beeld van de NK Cross tref je hier aan op deze website. Foto\'s vind je op Facebook. Op Twitter kon je zondag live de wedstrijden volgen.

Marlou van Rhijn ontvangt IPC-award voor beste debutante op Paralympics

\"\"

Zaterdagavond ontving Marlou van Rhijn, Paralympisch kampioene op de 200m in Londen (2012) in Athene de IPC-award voor beste debutante. Tennisster Esther Vergeer ontving ondertussen ook een award voor de beste atlete van alle Paralympische sporten. Een vooraankondiging van dit gala vond je eerder deze week hier.

Tekst en foto’s NK Cross: Eric Roeske